top of page

OVER MIJ

Mijn naam is Monique Nass en ik ben gecertificeerd Lu Jong Teacher & Educator. Ik geniet enorm van de mensen die ik tijdens de lessen tegenkom, de ervaringen die we opdoen, de reacties op de oefeningen en het effect dat Lu Jong op mensen heeft. Mijn wens is dat iedereen kan ervaren hoe effectief en toegankelijk deze eeuwenoude bewegingsvorm is. Lu Jong is 'meditatie in beweging'. De oefeningen zorgen voor een heldere geest, voor 'aanwezig zijn' met beide benen stevig op de grond, verbonden met alles en iedereen om je heen en tegelijkertijd verbonden met je innerlijke kracht.


Lu Jong is een bewegingsleer, waarbij de adem een belangrijke rol speelt. De adem is de brug tussen lichaam en geest. Door de oefeningen en de wijze waarop je ademt, wordt de geest helder. Het is dan mogelijk vanuit je eigen ruimte goed aan te sluiten op je omgeving. Keuzes worden dan niet meer gemaakt vanuit emoties of gedachten, maar vanuit het hart, vanuit de onlosmakelijke verbondenheid met alles en iedereen. 
Niet alleen zijn de oefeningen voor iedereen haalbaar en voel je je direct meer ontspannen, ze hebben een diepgaande werking die ook een dag later nog te voelen is. De ontspanning in je lichaam, de kalme en heldere geest neem je meteen mee in je dagelijks leven. Hierdoor geef je jezelf meer ruimte, voel je gemakkelijker aan wat je nodig hebt, wat werkelijk belangrijk is en verandert de manier waarop je naar dingen kijkt. Je houding verandert en daardoor ook je manier van reageren. 

Ik vind het nog steeds ongelooflijk hoeveel de oefeningen voor je doen in het dagelijks leven. 

bottom of page